Dimamiel Malia Inn
Dimamiel Malia Inn
Dimamiel Malia Inn
Dimamiel Malia Inn
Dimamiel Malia Inn
Dimamiel Malia Inn

Τα Μάλια

Σας καλωσορίζουμε στο φημισμένο Δήμο Μαλίων και σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την όμορφη περιοχή μας για να περάσετε ημέρες ξεκούρασης, ψυχαγωγίας και απόδρασης από την καθημερινή εργασιακή πίεση και ρουτίνα.

Το Δήμο μας συγκροτούν τέσσερις οικισμοί: τα Μάλια, η Ιταλίδα, ο Μοχός και το Κρασί. Στα Μάλια και στη Σταλίδα υπάρχουν εκατοντάδες ποιοτικά ξενοδοχειακά καταλύματα, τουριστικές επιχειρήσεις, εμπορικά καταστήματα, καφετέριες, μπαρ και ταβέρνες, για να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και τις ανάγκες σας. Στον κεντρικό δρόμο των Μαλίων λειτουργούν πέντε (5) Τραπεζικά καταστήματα και ένα (1) στη Σταλίδα για να διευκολύνουν τις συναλλαγές σας. Μπορείτε να κολυμπήσετε με ασφάλεια στα καθαρά νερά της θάλασσας μας με τις ξανθές αμμουδιές και να επιδοθείτε στα θαλάσσια σπορ, να επισκεφθείτε την παλαιά πόλη των Μαλίων και να περπατήσετε στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια που περικλείονται από καθαρά σπίτια με ασβεστωμένες αυλές και λουλούδια.

Θα συναντήσετε φιλόξενους ανθρώπους, ιστορικές εκκλησίες, παραδοσιακές ήσυχες ταβέρνες με κρητικές γεύσεις, καφετέριες, μπαρ και καταστήματα για τις αγορές σας. Στα Μάλια βρίσκεται το Μινωϊκό Ανάκτορο, το τρίτο σε μέγεθος σε όλη την Κρήτη, το οποίο κτίστηκε το 1900 π.χ. Κατά παράδοση, χτίστηκε από το βασιλιά Σαρπηδόνα, αδελφό του Μίνωα. Ώρες επίσκεψης του, καθημερινά από 8.15' έως 15.00'. Νότια του ανακτόρου βρίσκεται το ιερό κορυφής του Προφήτη Ηλία, όπου και υπάρχει η ομώνυμη εκκλησία. Ο χώρος προσφέρεται για μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και πανοραμικές φωτογραφήσεις.

Κάτω απλώνεται ο γόνιμο κάμπος των Μαλίων που παράγει πολλά γεωργικά προϊόντα και τις φημισμένες μαλιώτικες μπανάνες. Στις εκδρομές σας μπορείτε να επισκεφθείτε τα ορεινά χωριά του Δήμου μας, το Μοχό και το Κράσι, που συνδέονται με ασφαλές οδικό δίκτυο. Εάν θέλετε να περπατήσετε, μπορείτε μέσω των παραδοσιακών πετρόκτιστων μονοπατιών από Μάλια και Σταλίδα να οδηγηθείτε σε αυτά, αναπνέοντας στο περπάτημα σας το άρωμα της Κρητικής χλωρίδας.

Στο κέντρο του χωριού Μοχός, θα συναντήσετε την όμορφη πλατεία στην οποία δεσπόζει ο μεγαλοπρεπής ναός της Ευαγγελίστριας. Περιμετρικά απλώνονται ταβέρνες και εμπορικά καταστήματα. Κάτω από τον ίσκιο των αιωνόβιων δένδρων μπορείτε να γευθείτε κρητικά εδέσματα, να ακούσετε ζωντανή κρητική μουσική και ακολούθως να περπατήσετε μέσα στο χωριό, όπου θα συναντήσετε πετρόκτιστα σπίτια κρητικής αρχιτεκτονικής και καλοδιατηρημένες ιστορικές εκκλησίες. Το Κράσι, ένα μικρό γραφικό ορεινό χωριό, σας περιμένει να ξεκουραστείτε μέσα στο βαθύ πράσινο. Εκεί θα συναντήσετε τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και τις τοξωτές πετρόκτιστες κρήνες, που τρέχουν πάντα κρυστάλλινα νερά.

Φίλοι μας,
Πιστεύουμε ότι με το σημείωμα αυτό διευκολύνουμε τη διαμονή σας στο ωραίο τόπο μας! Όμως θυμηθείτε: Να οδηγείτε τα οχήματα σας με μικρή ταχύτητα στην περιοχή μας, έχοντας πάντα μαζί σας ταξιδιωτικά έγγραφα και δίδετε προσοχή στην οδική σήμανση. Να διασκεδάσετε αλλά μην ξεχνάτε ότι δίπλα σας άλλοι θέλουν να ξεκουραστούν για να συνεχίσουν την εργασία τους την επόμενη ημέρα. Η ησυχία, μετά από κάποια ώρα, είναι κοινωνικό αγαθό και προστατεύεται.
Συμβιώσετε μαζί μας, λαμβάνοντας υπόψη τα ήθη και τις παραδόσεις μας, τις οποίες επιθυμούμε να γνωρίσετε. Θέλουμε να ζήσετε όμορφα μαζί μας και να επιστρέψετε στη χώρα σας με τις καλύτερες αναμνήσεις. Να είστε βέβαιοι ότι με την ίδια χαρά θα περιμένουμε την επόμενη επίσκεψη σας!

Χρήσιμα Τηλέφωνα

Φωτογραφίες

MaliaMaliaMaliaMaliaMaliaMaliaMaliaMalia